TOP termékek
Termékajánló
Összehasonlítás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Pénznem váltás
Fizetési megoldás
Látogató számláló
0
0
8
6
6
9
5

Kerti és Barkács eszköz információk

Kert

Fűnyírók


 

Mit kell tenni a motor beindítása előtt?

Fel kell tölteni az üzemanyagtartályt ólommentes benzinnel. Az olajtartályba 600ml négyütemű motorokhoz megfelelő olajat kell tölteni. A Villager az Oregon olajokat javasolja. Az olajszintet rendszeresen ellenőrizni kell.


 

Milyen gyakran kell cserélni az olajat a motorban?

Az új fűnyírók esetében az első olajcserére 5 munkaóra után kell, hogy sor kerüljön, minden következő olajcsere 50 munkaóránként történik. Az olajcserét megfelelő szervízben kell végezni.


 

Milyen gyertyát kell használni?

A Briggs & Strattion motorral ellátott fűnyírókhoz az Oregon 77-301 gyertyát javasoljuk, az OHV motorral felszerelt fűnyírókhoz pedig az Oregon 77-303 gyertya ajánlott.


 

Hogyan kell kicserélni a kést a fűnyírón?

A fűnyírót a markolat irányába hátra kell dönteni – nem tanácsos a fűnyírót az oldalára fordítani, mert kifolyhat az olaj. Mikor a fűnyírót hátra fordítja, könnyen hozzá tud férni a késhez, mely könnyen lecsavarozható.


 

Motorfűrészek

 

 

Hogyan kell beindítani a motorfűrészt?

Nem szabad beindítani a fűrészt, amíg nincs teljesen összeszerelve és leellenőrizve. Bizonyosodjon meg róla, hogy stabilan áll és helyezze a fűrészt a földre úgy, hogy a vezetővonal és a lánc ne legyenek semmilyen akadály közelében.

Mielőtt beindítja az új fűrészt, olvassa el a használati utasítást. A termék megsérülhet, amennyiben nem követi az utasításokat. Az utasítás fontos biztonsági információkat is tartalmaz, melyeket tiszteletben kell tartani. Az indítás során a következő lépéseket kell követni:

Fel kell tölteni az üzemanyagtartályt a megfelelő keverékkel.

A kapcsolót az ON helyzetbe kell helyezni.

A benzinpumpát fel kell tölteni üzemanyaggal – addig kell nyomkodni, míg meg nem jelenik az üzemanyag a pumpában.

A fojtókart hátra kell húzni.

Az indítót meg kell húzni 5-6 alkalommal, amíg nem hallatszik a motor hangja. A motor beindul, majd kikapcsol. Az indító további húzgálása a motor benzinnel való túltelítettségéhez vezethet. Nem szabad 50 cm-nél jobban meghúzni az indítót és hagyni kell, hogy lassan visszahúzódjon.

A következő lépés a fojtókar visszaállítása.

Az indító segítségével újra be kell indítani a motort.

A gázkart gyengéden meg kell nyomni, hogy a gázblokkoló kikapcsoljon.

A vágás előtt ki kell kapcsolni a láncféket, a fékkar magunk felé húzásával.


 

Hogyan kell beindítani a kétütemű motort az üzemanyaggal való túltelítettség esetében?

A berendezést száraz, egyenes felületre kell helyezni.

A gyertyát le kell venni, a gyertyatetőt pedig el kell távolítani.

A levegőnyílást ki kell nyitni, az indítót pedig meg kell húzni 8-10 alkalommal, hogy az üzemanyagtöbblet kiürüljön a cilinderből.

A fűrészt levegőn kell hagyni 20 percig, hogy az üzemanyag kipárologjon a cilinderből.

A gyertyát meg kell szárítani és visszahelyezni.

A berendezést úgy kell beindítani, ahogy az útmutató mutatja.


 

Mit kell tenni, ha a motor nem indul be?

Ha a motor nem indul be, leggyakrabban az áram- vagy az üzemanyaghiány okozza a problémát. Ellenőrizze le, hogy az üzemanyag eljut-e a karburátorig és a cilinderig. Ellenőrizze le, hogy a gyertya dob-e szikrát. Amennyiben minden rendben van, előfordulhat, hogy a motor túlszívta magát üzemanyaggal. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, keresse fel a legközelebbi Villager szervízt.


 

Melyik a megfelelő üzemanyagkeverék?

A Villager kétütemű motorral felszerelt termékekhez a Villager az Oregon gyártó kétütemű motorokhoz való olaját ajánlja. A benzin és olaj aránya 40:1. Ne használjon dízel üzemanyagot.


 

Benne hagyhatom az üzemanyagot a berendezésben?

Az üzemanyagot nem tanácsos a berendezésben hagyni, mert lerakódások keletkezhetnek, melyek károsan hatnak a motorra, a keverék pedig nem fogja megfelelően kenni a motort. Amennyiben a berendezés több, mint 30 napig üzemen kívül lesz, az üzemanyagtartályt ki kell üríteni, a berendezést pedig beindítani, és hagyni, hogy addig működjön, amíg ki nem kapcsol. Így teljesen kiürül a rendszer.


 

Milyen gyakran kell cserélni a levegő- és üzemanyagszűrőt?

A levegőszűrőt 5 munkaóra után kell tisztítani. A levegőszűrő cseréjét évenként kell cserélni, csakúgy, mint az üzemanyagszűrőt.


 

Milyen gyertyát használjak?

Használjon Oregon 77-324 gyertyát.


 

Miért nem forog a lánc?

Amennyiben a motor működik, a lánc pedig nem forog, ellenőrizze le, hogy a motorfűrész első felén lévő kar előtt elhelyezkedő láncfék aktiválva van-e. A féket a kar hátrahúzásával lehet kikapcsolni. Amennyiben a lánc továbbra sem forog, keresse fel a legközelebbi szervízt.


 

Hogyan kell megkenni a vezetőt és a láncot?

A Villager a vezető és a lánc kenéséhez az Oregon gyártó olajait javasolja.


 

Trimmerek és fűkaszák

 

 

Hogy kell beindítani az új trimmert?

Nem szabad beindítani a trimmert, amíg nincs teljesen összeszerelve és leellenőrizve. Helyezze a trimmert a földre úgy, hogy a vágószerszám ne legyen akadály vagy emberek közelében.

Mielőtt beindítja az új trimmert, olvassa el a használati utasítást. A termék megsérülhet, amennyiben nem követi az utasításokat. Az utasítás fontos biztonsági információkat is tartalmaz, melyeket tiszteletben kell tartani. Az indítás során a következő lépéseket kell követni:

Fel kell tölteni az üzemanyagtartályt a megfelelő keverékkel.

A trimmer markolatán található kapcsolót az ON helyzetbe kell helyezni.

A gázkart a “félgáz” helyzetbe kell helyezni.

A benzinpumpát fel kell tölteni üzemanyaggal – addig kell nyomkodni, míg meg nem jelenik az üzemanyag a pumpában.

A fojtókart hátra kell húzni.

Az indítót meg kell húzni 5-6 alkalommal, amíg nem hallatszik a motor hangja. A motor beindul, majd kikapcsol. Az indító további húzgálása a motor benzinnel való túltelítettségéhez vezethet. Nem szabad 50 cm-nél jobban meghúzni az indítót és hagyni kell, hogy lassan visszahúzódjon.

A következő lépés a fojtókar visszaállítása.

Az indító segítségével újra be kell indítani a motort.

A gázkart gyengéden meg kell nyomni, hogy a gázblokkoló kikapcsoljon.


 

Milyen gyakran kell kenni a váltófejet?

A váltófejet rendesen kell kenni, hogy ne sérüljön a váltó a súrlódás következtében. A kaszálási szezonban a kenést 15 naponként kell ellenőrizni. A váltófejen ki kell csavarni a kenőcsavart, amennyiben látható a zsír, nem kell kenni a gépet, amennyiben nem, érdemes elvégezni a kenést. A kenésre a Villager az Oregon grafit zsírt ajánlja.

 


 

Műhely

Elektromos sarokcsiszoló

 

 

A munka során a berendezés szikrákat dob a ház belsejéből.

A garancia alatt álló berendezéseket ne próbálja megjavítani, mert elveszíti a garanciát. Amennyiben a berendezésre nem érvényes a garancia, és szeretné megjavítani, ellenőrizze le, hogy a kefék elhasználódtak-e, mert a tünetek erre utalnak. Egyes berendezéseken a kefék könnyen kicserélhetők, a ház felnyitása nélkül, más modelleken le kell venni a tetőt és kivenni az elhasználódott keféket. Cserélje ki mindkét kefét olyanokra, melyeket a gyártó előírt. Amennyiben a berendezés továbbra sem működik, küldje el a legközelebbi szervízbe.


 

A berendezés rövidebb munka után is melegszik. Ez korábban nem volt így! Viszont megemlíteném, hogy korábban kerámialapokat vágtam vele.

Amennyiben a csiszolóval olyan anyagot vágott, melyek a vágás során porolnak (tégla, cserép stb.), próbálja megtisztítani a szellőzőnyílásokat, melyek segítségével a levegő hűti a berendezés belsejét. A berendezést érdemes elvinni egy szervizbe, hogy megtisztítsák és megkenjék, mielőtt komolyabb meghibásodásokra kerül sor. Az ilyen anyagok vágására léteznek olyan sarokcsiszolók, melyeknek speciális szűrőik vannak, melyek megakadályozzák az apró szemcsék bejutását a berendezésbe.

A hosszabb munka után mindig érdemes üresjáratban üzemeltetni a berendezést 2-3 percig, hogy a motor le tudjon hűlni.

A berendezés szokatlanul rezeg. Mit tehetek?

Ellenőrizze le, hogy minden rész és csavar kellően meg van szorítva vagy sem. Ellenőrizze le, hogy a lemez sértetlen-e és jól illeszkedik-e a csapágyra. A felületnek, amelyen dolgozunk, stabilnak kell lennie.


 

Ütvefúró

 

 

A berendezésre nehéz felhelyezni a szerszámot és a munka során az ütvefúró nem rezeg.

A berendezés készletében (a bőröndben) van egy kis doboz kenőzsír, amivel időnként meg kell kenni a szerszám hegyét, mielőtt beillesztenénk. Ez az SDS PLUS és SDS MAX befogadófejekre is igaz. A szerszám hegyének 5-10 milliméterét bele kell mártani a zsírba, majd be kell illeszteni a befogadófejbe és néhányszor ki-be húzni, hogy a zsír egyenletesen eloszlódjon.

A porban való munka során porvédőt kell alkalmazni.


 

Kell-e és milyen gyakran kenni a berendezés mechanizmusát?

Minden olyan berendezést, melyen vannak fogaskerekek, időnként meg kell kenni. Egyes modelljeinken van egy felső tető, mely levehető, így megkönnyítve a mechanizmus kenését. A fogaskerekek zsírossága alapján kell dönteni a kenőzsír mennyiségéről. A kenésre lítiumzsír vagy más fogaskerék-kenő zsír is használható. A két kenés közötti idő a munka intenzitásával kell összhangban legyen. A rendesen karbantartott berendezések élettartama jelentősen meghosszabbodik. Vannak olyan berendezések, melyeket nem lehet megkenni szétszerelés nélkül. Az ilyen berendezéseket szervízbe kell vinni, ahol a szakember leellenőrzi az állapotukat és szükség szerint megkeni őket.


 

Hogyan kell kicserélni a keféket?

A berendezés készletében mindig van egy pár tartalék kefe. Egyes modelleken a kefék cseréje egyszerű, mert a modellt nem kell szétszedi. Elég lecsavarni a tetőket a berendezésen, kihúzni és kicserélni mindkét kefét. Azokat a modelleket, melyeket szét kell szedni a kefék cseréjéhez, érdemes szervízbe vinni. Ilyen esetben mindenképp vigyük magunkkal a tartalék keféket is, amennyiben még nem használtuk őket.


 

Hegesztőgépek

 

Az intenzív munka során a berendezés egyszerűen leáll. Miért van ez így?

Az ilyen berendezéseknél munkaciklusok vannak (“X”), azaz olyan karakterisztikák, melyek értéke csökken a munka során. A munkaciklust százalékban fejezzük ki, 10 perces időtartamra, az intenzív munka és a szünet idejére (pl. 30% - 3 perc intenzív munka és 7 perc szünet). Mikor a berendezésen világítani kezd a termikus védelem jelzőlámpája, érdemes beiktatni egy szünetet, máskülönben a berendezés kikapcsol és nem lehet visszakapcsolni, amíg nem lesz újra kész a munkára. Az az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a berendezés kikapcsol munka közben, majd egy adott idő múlva ismét bekapcsol. Amennyiben a berendezés a jelzőlámpa kikapcsolása után sem kapcsol be, szervízbe kell vinni.


 

Más berendezések

 

VLN 1200-210 T gérfűrész

 

 

Mikor megpróbálom a berendezés szög alatti vágás funkcióját alkalmazni, a berendezés nem működik. A többi funkcióval nincs gond.

Mikor a berendezésen a szög alatti vágás funkciót alkalmazzuk, a munkaasztalt fel kell emelni, hogy a fűrészlap a felső asztallal egy vonalban legyen és hogy a fűrészt kezelő személy ne tudjon fizikai kontaktusba kerülni a fűrésszel. A lap felső helyzetbe való helyezése kikapcsolja vagy bekapcsolja a funkció kapcsolóját, ezért nem működik a berendezés.


 

Stacionárius reszelő VSTP 1250

 

 

A berendezés beállítása után nem tudtuk beindítani a gépet. Mire érdemes külön odafigyelni?

A munka megkezdése előtt le kell ellenőrizni, hogy a védőberendezés helyesen lett-e felhelyezve, attól függően, hogy melyik eszközzel végezzük a munkát. Amennyiben a védő nincs jól beállítva, a berendezés nem fog működni, mert egy olyan elektromos kapcsoló van rajta, mely ezt megakadályozza.


 

Nem találom a választ

Van még kérdése?

Amennyiben nem találta meg a választ a kérdésére, kérjük, lépjen kapcsolatba valamelyik szervízközpontunkkal.

 

Webáruház készítés